quickpay hojmark

Energi Solution

SeierFitness inverted

Hej Alle Aarhus MTB’er

Spor og teknik udvalget I Aarhus MTB arbejder på at udvikle nye og spændende spor for alle. Det er lige fra spor til ryttere på begynder niveau til spor for ryttere, der kører på eliteniveau. Der er selvfølgelig forskel på om man synes, at der er en udfordring i bare at holde sig i sadlen og øve grundteknik – eller om man ønsker luft under cyklen, rødder, sten eller andet, der giver udfordringer og får adrenalinen til at eksplodere. Vi vil i Spor og teknik udvalget forsøge at tilgodese alle. 

Der er i 2015 kommet en ny forening – Aarhus Trail Builders (AaTB) som vi samarbejder med. Det er AaTB, der arbejder aktivt med eksterne kontakter til; kommunen, skov fogeden, skovens øvrige brugere og andre institutioner.

Tidligere var det Aarhus MTB, der selv stod for at bygge nye og vedligeholde eksisterende spor eller sektioner og derved også havde kontakten med eksterne institutioner. Dette arbejde ligger nu ved Aatb, hvilket mindsker klubbens administrative opgaver på denne front. Men det betyder ikke, at vi ikke skal bidrage – men at vi kan derimod fokusere på det, der er vigtigt. At stille mandskab til rådighed for spordage og komme med ideer til, hvad der kan laves og hvor. Spor og Teknik udvalget har allerede modtaget et par ideer og villige hænder - mange tak for det. Men vi ser gerne flere, for hvis vi alle skal have nogle sjove og udfordrende spor at køre på, så er det vigtigt, at vi står sammen og hjælper hinanden.

Foruden AaTB foretager Aarhus kommune løbende vedligehold af skovens stier, herunder også MTB-sporene. Så når der bliver klaget over for meget grusvej/motorvej, så er dette mange gange et udtryk for kommunens vedligehold, hvilket ikke har noget med hverken AaTB eller AarrhusMTB at gøre. Men det gør det kun vigtigere, at vi selv kommer i skoven og får bygget spor.

Fremadrettede fokuspunkter fra AaTB: (i vilkårlig rækkefølge)     

  • Kommunen går i gang med Hasle bakker om ca. en måneds tid, hvor der i den forbindelse vil blive indkaldt til spordage derude.
  •  Børne og teknik spor/ område i ”svensker skoven, granskoven”. Der er i Aatb nogle sekundære planer, som de håber at kunne afsløre senere.
  • Generel vedligeholdelse af vores eksisterende spor.
  • Ny slutning på ”måtten”.
  • Færdiggørelse af ”lerpotten”.

Ønsker fra Aarhus MTB

  • Teknik område.
  • Tekniske forhindringer og sektioner, løbende på ruten.
  • Balance bomme.

Men generet - Kom ud og hjælp til ved spordage, det er meget lettere med 25 mand i en time. End 5 mand i 5 timer. Der er gode sponsorere i AaTB, der sponsorerer kaffe, energi og mad. Når vi kommer lidt længer frem på sommeren, vil der også blive bål og snobrøds bagning til spordagene. Så man kan sagtens tage kone og børn med. Jo flere vi er omkring spordagene, des hurtigere kommer vi fremad og det er rigtig hyggeligt. I bytte for sin arbejdskraft får man også lidt indflydelse på hvor og hvad der bliver bygget. Så kig ud til spordagene så kommer vi længst.

Fremadrette vil der blive afholdt spordag hver anden lørdag, hvor der vil være en tovholder. Spordagene vil blive slået op som begivenheder på Facebook, hvor man kan tilmelde sig – eller kontakt Spor og Teknik udvalget. 

Derudover vil vi opfordre til at støtte op omkring AaTB både med arbejdskraft, maskiner men også økonomisk, alle 3 er ca. ligeligt nødvendigt for at vi kommer nogle steder.

Find AaTB på Facebook og støt op omkring deres arbejde. 

Har I nogle spørgsmål eller forslag kan I henvende det til:

Spor og Teknik udvalget.

Ronni Søndergaard og Oliver Friis  

Login

Træningstidspunkter

Tirsdage kl. 18:00    Motion, Sport, Kvinder, Trail
Onsdage kl. 17:30   Børn og Unge
Torsdage kl. 18:00   Motion, Sport
Søndage kl. 10:00   Motion, Sport

Træningen starter fra Observatoriestien 1 A

 

Instagram

Gå til toppen