quickpay hojmark

Energi Solution

SeierFitness inverted

Når det er ferietid, så skal mountainbiken selvfølgelig med på turen. Det er altid fedt at prøve nye ruter og køre andet terræn, men det kan også være ret frustrerende at køre på må og få og med en fornemmelse af at gå glip af alle de lækre spor. Derfor giver det god mening at forberede sig lidt hjemmefra. Men hvordan finder man så de gode spor? Det er der heldigvis mange web-sites og apps, der kan hjælpe dig med. Jeg bruger selv GPSies.com og trailforks.com til at finde nye spor. Skal jeg selv planlægge en rute, bruger jeg plotaroute.com. Der er mange andre derude, så det er bare dem jeg bruger/har opdaget.

Hvordan følger man så en rute fundet på nettet? Du kan selvfølgelig montere din telefon på styret og så køre efter en rute i Google Maps. Det kommer der sjældent noget godt ud af. Det vil måske virke på landevejen, men der er flere ulemper ved den tilgang. For det første er der ikke mange, som har lyst til at have en dyr telefon sidende i en udsat position på cyklen. For det andet er navigationen i diverse apps sjældent lavet til navigation på cykle. Derudover er batteritiden ofte et problem, da navigation efter GPS på en telefon bruger ret meget strøm. Derfor er en dedikeret cykelcomputer med navigationsmuligheder ofte det bedste. Jeg kender selv kun Garmin, men der er givet vis andre alternativer.

Men er en cykelcomputer med kort ikke dyr? Jow, ekstrem dyr, med lille skærm, halvdårlig software og med kort der ikke bruges ret ofte. Skal vi have det alligevel? Selvfølgelig skal vi det. Vores sport er jo ikke så dyr i udstyr, så hvad gør et par tusind fra eller til. Et sted der kan spares, er dog ved køb af kort til Garmin computeren. Hvorfor dog betale for noget der kan hentes gratis og lovligt fra nettet. Så inden du tager afsted på ferie, så hent kort fra openstreetmap og installer dem via BaseCamp programmet til din Garmin.

Men det var kortet, hvad med den lækre rute jeg har fundet? Her er der forskellige muligheder. Har du en Garmin, der understøtter Garmin Connect IQ (Garmins app store), er du godt stillet. Du kan nu tilføje trailforks appen til din Garmin. Har du fundet et spor på trailforks, og gerne vil overføre det til din Garmin, skal du blot tilføje det til din wishlist på trailforks.com. Det vil herefter dukke op på din Garmin computer når du starter trailforks appen. Her kan den downloades til cykelcomputeren og findes nu som en course på din cykelcomputer, som du kan køre efter.

Hvis du nu har fundet en rute, som ikke er på trailforks, hvad gør du så? Så kan du bruge dynamicWatch web-siden i kombination med routeCourse Connect IQ appen. Her kan du importere ruter fra GPSies eller lignende og overfører dem til din cykelcomputer. Derved behøver du ikke at have en computer til rådighed, som du nok ikke har med på en ferie.

Er ovenstående kompliceret og svært tilgængeligt? Ja, selv for en der arbejder med it til daglig kan det godt være en besværlig og frustrerende process at skulle igennem. Men det er det hele værd, når man kører det fede spor i udlandet og navigationen på sporet bare virker. 

 

Arrangementer

21mar
Klubtur - Slettestrand
lørdag kl.00:00 - hele dagen - søndag kl. 00:00
07apr
Klubaften m. grillpølser
tirsdag kl.18:00 - 21:00
05maj
Klubaften m. grillpølser
tirsdag kl.18:00 - 21:00
02jun
Klubaften m. grillpølser
tirsdag kl.18:00 - 21:00
27jun
Opstilling til Marselisborg MTB Maraton - Aarhus MTB
lørdag kl.00:00 - 00:00 - hele dagen

Login

Træningstidspunkter

Tirsdage kl. 18:00    Motion, Sport, Kvinder, Trail
Onsdage kl. 17:30   Børn og Unge
Torsdage kl. 18:00   Motion, Sport
Søndage kl. 10:00   Motion, Sport

Træningen starter fra Observatoriestien 1 A

 

Instagram

Gå til toppen