quickpay hojmark

Energi Solution

SeierFitness inverted

Onsdag aften den 29. april kørte jeg Club La Santa MTB cup i Varde. Det var i Grusgraven, hvor sporet ligger i en nåletræsskov med en masse små sving og rødder og som næsten kun er singletrack. Til sidst kører man over i Grusgraven, hvor man skal op på et lille ”bjerg” for at køre ned igen og ned af et par nedkørsler med trapper. Noget af sporet kørte vi omvendt, så man skulle køre op over nogle små stendrops i stedet for nedad.

Løbet blev startet i grupper nede ved Grusgraven, hvor der var en strid vind fra vest og alle stod og blev kolde. Jeg startede i gruppen med tolv andre kvinder og Motion 2 Herre. Vi skulle køre 2 runder. Der var en del kvinder fra Varde, som alle så super hurtige ud. Min taktik var at komme rimeligt fra start og få en ok placering, inden vi ramte da MTB sporet, hvor der ikke var meget plads at overhale på.. Planen virkede, og jeg ramte sporet som tredje kvinde med kun én motionsmand foran mig.

Heldigvis havde jeg været på prøverunde og vidste, at jeg hurtigt skulle på lille klinge for at komme op over et par korte stejle bakker. Jeg fik hurtigt overhalet nogle mænd, der må være startet i Motion 1 Herre, men de to forreste kvinder var slet ikke til at se. Man kunne heller ikke se langt frem på det snorklede spor. Men jeg levede højt på at ligge 3'er og gav den alt, hvad den kunne trække trods trætte ben og for dårlig forberedelse energimæssigt.

Et sted på ruten, var der lagt tre tykke træstammer, man skulle hoppe over. Jeg huskede dem fra en Sramliga fra år tilbage og vidste, at det ikke ville komme til at ske. Istedet gjorde jeg som så mange andre; træk over, da det var hurtigere end at køre B-linien. Kort efter skulle man køre ned over en stensætning og den var meget nemmere at køre end jeg huskede den. Måske fordi man skulle køre op over den til ligaen.. Herefter kom jeg hen til en af de korte grusvejsstrækninger og kunne se to mænd forude. Den ene var min mands chef, som meget optimistisk kørte på sin crosscykel. Jeg råbte langt fra, at jeg gerne ville forbi, så jeg ikke skulle overhale på singletracket. Det tog lidt tid at komme op til ham, men da jeg overhalede buldrede jeg forbi og ”fløj” over et par rødder. Den anden herre fik jeg overhalet på singletracket, men efter de to overhalinger måtte jeg dog sænke farten lidt igen for at få pusten.

Nu havde jeg næsten kørt en hel runde uden at blive overhalet af en kvinde. De to forreste kvinder havde jeg som forventet stadig ikke set noget til. Så startede min opkørsel op af den store bakke i Grusgraven og lige som jeg havde fundet et roligt tråd kom der en kvinde buldrende forbi mig med nok dobbeltfart af min.. Der røg tredjepladsen tænkte jeg. Det kunne slet ikke betale sig at prøve at hægte sig på der..

Anden runde gik fint, men jeg kunne mærke det ikke gik helt ligeså stærkt som første runde. På vej ned af stensætningen er der en dreng, der råber ”kom så Marianne”. Jeg tænker, at det er underligt, han kender mit navn, men finder så ud af, at der kører en pige efter mig fra Varde, som også hedder Marianne. Det var sku nok hende, han heppede på.. selvom det ville være lidt rock star agtigt at blive genkendt i Varde af en 10 årig:-D

Jeg bruger resten af anden runde på at holde farten, så Varde pigen ikke overhaler mig og føler også, hun kommer længere og længere væk. På vej op af bakken i Grusgraven er der en kvinde på vej ned, som må være blevet overhalet af hende, der overhalede mig på første runde. Jeg kommer derfor ind som nummer 4, kun 34 sekunder efter nummer 3.

Alt i alt var det et rigtig fedt løb, som det altid er i Grusgraven i Varde. Henrik Kirk fra klubben blev også nummer 4 også kun 23 sekunder fra podiet (han har egentlig med 11 sek vundet retten til at skrive løbsberetning:-D).

Dette var mit tredje løb på 8 dage, hvor jeg i mine klasser er blevet nummer 3, 4 og 5. Det er jeg meget tilfreds med set ud fra mit lave ambitionsniveau i år. De andre løb var Aalborg MTB marathon og Webike Cup i Grenå, hvor jeg kom på podiet.

/Marianne Agerholm Kirk

 

 

Login

Træningstidspunkter

Tirsdage kl. 18:00    Motion, Sport, Kvinder
Onsdage kl. 17:30   Børn og Unge
Torsdage kl. 18:00   Motion, Sport
Søndage kl. 10:00   Motion, Sport

Træningen starter fra Observatoriestien 1 A

 

Instagram

Gå til toppen